DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi Ve Rehabilitasyon Bölümü XIV. Fizyoterapi’de Gelişmeler Kongresi’ne Katıldı

26-28 Nisan 2012 tarihlerinde Ürgüp’te gerçekleştirilen XIV. Fizyoterapi’de Gelişmeler Kongresi’ne Doğu Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi adına Dekanı Prof. Dr. Hülya Harutoğlu, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Yücel Yıldırım, Uzm. Fizyoterapist Başar Öztürk, Dr. Fizyoterapist Berkiye Kırmızıgil, Uzm. Fizyoterapist Ünal Aras Değer, Uzm. Fizyoterapist Ender Angın, Fizyoterapist Esra Gilanlıoğlu  beraberlerindeki öğrenci  gurubuyla katıldılar. Çeşitli mesleki konuların sunulduğu kongrede  Doğu Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Harutoğlu’nun  moderatör olarak katıldığı oturumda Türkiye ve dünya  çapında önemli başarılara imza atan, Türkiye’deki ilk omurga cerrahisi merkezini kuran, tıp  duayenlerinden  Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Prof. Dr. Azmi Hamzaoğlu ‘Columna vertebralis cerrahisi’nde son teknikler’ konulu konuşmasını gerçekleştirdi. Değerli konuşmacı sunumunda son kullanılan tekniklerin yanında, ortopedide fizyoterapi ve rehabilitasyonun önemini  de vurguladı.

Kongrede ayrıca DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi akademisyenleri tarafından  çağımızın  yaygın ve tehlikeli hastalığı olan obezite ile koroner by-pass cerrahisi ilişkisini araştıran bir çalışma ile Doğu Akdeniz Üniversitesi öğrencileri üzerinde yapılan fiziksel aktivite düzeylerini irdeleyen araştırmaların  sunumu gerçekleştirildi.