DAÜ İç Mimarlık Bölümü Öğrencileri “INAR 411 – Bitirme Projesi Araştırması” Dersi Çerçevesinde İstanbul’da İncelemelerde Bulundu

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü öğrencileri bitirme projelerinde sorumlu oldukları ‘Tematik Mağaza Departmanı İç Mekan Tasarımı Projesi’ne katkı koyması amacıyla, ders yürütcüleri, İç Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr Uğur U. Dağlı, Öğretim Görevlisi Kamil Güley ve Araştırma Görevlisi Shirin İzadpanah önderliğinde, geçtiğimiz günlerde İstanbul’da inceleme gezisi gerçekleştirdi. Gezi çerçevesinde hem geleneksel hem de modern alışveriş merkezleri, alışveriş bölgeleri, tematik alışveriş noktaları ve konuyla ilgili mağazalar incelenerek karşılaştırmalar yapıldı. Adress İstanbul, Otoport, Kuyumcukent, İstinye Park, İkea, Akay gelinlik, Kapalı Çarşı, Mısır Çarşısı, İMÇ, Tohumcular  Pazarı, Habitat, Harvey Nichols, Form Alışveriş Merkezi, Kanyon, Marie Antoinette Çikolata gibi yirmiden fazla farklı noktada inceleme yapılarak, gezide, görerek öğrenmenin önemi vurgulandı.

Gezi sürecinin son ayağında ise, Türkiye’nin en büyük,  Avrupa’nın ise üçüncü büyük ayakkabı fuarı olan AYMOD ayakkabı fuarını da inceleme fırsatı yakalayan öğrenciler, hem ayakkabı tasarımları hem de fuar ve fuar stant tasarımları hakkında bilgi edinme şansına sahip oldular.

Bu anlamda öğrencilerin bu süreçte öğrendiklerini, projelerinde uyarlaması/uygulaması beklenmektedir. Tasarıma daha geniş bir yelpaze ile bakabilmelerini sağlamak ise söz konusu inceleme gezisinin ana hedeflerinden biri olmuştur.