DAÜ İç Mimarlık Bölümü, Amerika, Almanya ve İstanbul’dan gelen öğrencilerle paralel dersler gerçekleştiriyor…

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İç Mimarlık Bölümü, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İç Mimarlık Bölümü arasında gerçekleşen bir protokol çerçevesinde ortak ders ve ortak stüdyo bağlamında “Gazimağusa’da Tarihi Binaların Yeniden İşlevlendirilmesi” teması ile 3 günlük uluslararası bir çalışma düzenlemiştir. Bu çalışma, hem lisans hem de yüksek lisans seviyelerinde gerçekleştirilmektedir. DAÜ İç Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kağan Günce, İç Mimarlık Yüksek Lisans Koordinatörü Doç. Dr. Uğur Ulaş Dağlı ve Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Olgaç Türker tarafından yapılan açıklamaya göre, bu çalışmada lisans seviyesi kapsamında, İTÜ’den 4 öğretim elemanı ile 19 öğrenci, Aurburn Üniversitesi’nden 1 öğretim üyesi ile 15 Amerikalı öğrenci,  DAÜ’den 3 öğretim elemanı ve 35 öğrenci, 3. Sınıf 2. dönem tasarım projesi kapsamında paralel çalışma başlatmışlardır.

Yüksek lisans seviyesinde ise IMIAD (Uluslararası Mimari Tasarım Yüksek Lisans) adlı uluslararası bir programa ortak olan İTÜ’den 3 öğretim elemanı  ile 5 Alman öğrenci, DAÜ yüksek lisans programının iki dersi ile ortak bir çalışma başlatmışlardır.

Çalışmanın ilk adımı dün başlayan bir dizi etkinlikle gerçekleşmiştir. DAÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şebnem Önal Hoşkara’nın “Gazimağusa kenti’nin kentsel gelişim ve dönüşümü” temalı sunumu ile Aurburn Üniversitesi Öğretim üyesi ve İTÜ İç Mimarlık Bölümü Misafir Öğretim Üyesi Prof.Dr.Tarık Örgen’in “Kırsal Stüdyo” sunumunun ardından tüm öğrenciler birlikte tarihi Sur-içi Mahallesi’nde analiz çalışmalarına başlamışlardır.

Toplam üç gün sürecek bu etkinlik, hem misafir öğretim elemanları hem de DAÜ’den araştırmacıların yapacağı  sunumlar ve Gazimağusa Kenti’nde yapılacak saha çalışmalarıyla devam edecektir.