DAÜ’lü Gençler Okan Ersan ile Aynı Sahneyi Paylaşacak

Okan Ersan, DAÜ ve Yamaha işbirliği çerçevesinde, 9 Mart 2012 Cuma günü, saat 14:00’te, DAÜ Aktivite Salonu’nda Workshop (Jam Session) etkinliğine katılacak.

KKTC’de bir ilk ve tek olacak Jam Session organizasyonu esnasında yetenekli gençler Okan Ersan ile birlikte aynı sahnede gitar çalma şansı yakalayacak. Okan Ersan ile gerçekleşecek tarihi Jam Session performansları videoya alındıktan sonra sosyal medyada en çok “Beğen”e sahip olan performans dünya devi Yamaha’dan Elektro Gitar ödülü kazanacak.

DAÜ’de soruları yanıtlayan Okan Ersan ise, ülkemizde hakim popülist fikirlerden ötürü sanatsal yaklaşımın zor günlerden geçtiğine değindi. Ersan halka da açık olacak etkinliğin canlı ve renkli geçmesini beklediğini belirtti ve DAÜ’yü yıllardan beri sanat felsefesi ve kültürel hayata koyduğu duyarlı destekten dolayı tebrik ederek diğer üniversitelerin de DAÜ’ye benzer yoldan ilerlemesi temennisinde bulundu.

“Tüm gitaristleri workshopa davet ediyorum. Çok güzel bir Aktivite olacak” diyen Ersan Okan, sözlerini “önemli olan kazanma değil, beraber etkinliğe çıkıp birliktelik kazanmaktır” diye sürdürdü.

Ersan, Türkiye’de 10 ilin yanısıra ülke dışında da gerçekleşen Workshop (Jam Session) olgusunun KKTC ayağının gerçekleşmesinde önayak olan DAÜ Öğrenci Hizmetleri ile Sosyal Kültürel İşlerden Sorumlu Rektörlük Koordinatörü Tuncer H. Tuncergil’e teşekkürlerini iletti.

Tuncergil, etkinliğe herkesin geniş katılımını beklediğini ve DAÜ’nün beğeniyle izlenecek bir etkinliğe sahne olacağından duyduğu mutululuğu dile getirdi.

Tuncergil, Rock’n EMU adlı organizasyonların sadece DAÜ’lü öğrencilerin değil, artık KKTC halkı ve diğer üniversite öğrencilerince de bilinen ve yolu gözlenen  bir marka halini aldığını ifade etti ve festivalin “üniversiteler arası iletişimi güçlendirme ve farklı kültürlerden oluşan öğrenciler bir araya getirip kardeşlik duygusu içerisinde eğlemelerini sağlama” amacı güden DAÜ felsefesini daha cazip hale getirdiğinin altını çizdi.

DAÜ Müzik Kulübü Başkanı Cem Adaklı ise, Okan Ersan gibi büyük bir sanatçı ile sahne paylaşmanın onur verici olduğunu dile getirdikten sonra, Jam Session organizasyonunun adada bir ilk olmasının önemine değindi.

Gitarizma

Öte yandan, workshopun  KKTC ayağının akabinde, Okan Ersan 20 Nisan 2012 tarihinde DAÜ Rock’n EMU festivali bünyesinde yeniden DAÜ’lülerle buluşacak. Rock’n EMU – Gitarizma şovunda Türkiye’nin yetiştirdiği Çağlayan Ateş, Cem Köksal ve Gür Akad isimli gitaristler ile aynı sahneyi paylaşacak olan Ersan, Gitarizma’nın dünyada G3 adı altında da bilindiğini söyledi. Ersan “Dünya çapında G3’lerde kendi çapında başarılı farklı tarzda gitaristler kendi çalışmalarını birlikte ortaya koyuyorlar” dedi. Ersan G3 jazz bağlamında Paco De Lucia, John Mclaughlin ve Al Di Meola aynı sahneyi paylaştıklarını, Gitarizma’nın yine G3 çatısı altında yurtdışında Rock çerçevesinde Steve Vai ve Joe Satriani gibi isimleri bir araya getirdiğini ve beğeni topladığını söyledi.

Bilindiği gibi Okan Ersan iki yıl önce DAÜ’de dünyaca tanınmış solo jazz sanatçısı Ola Onabule ile unutulmaz bir performans ortaya koymuşlardı.